Welkom bij Stok Advocatuur

Mediation / Scheidingsbemiddeling

Mediaton / Scheidingsbemiddeling Tekst

Wie een conflict heeft wil daar vaak zo snel mogelijk vanaf. Juridische procedures kosten veel energie, tijd en geld. Een vonnis brengt niet altijd een oplossing. Daarom kiezen veel mensen voor een andere manier van conflictoplossing: mediation, ook wel bemiddeling genoemd. Mediation is een manier van conflicten oplossen buiten de rechter om door middel van een neutrale conflictbemiddelaar, de mediator. De mediator doet geen uitspraak maar begeleidt de onderhandelingen tussen de partijen door gemeenschappelijke belangen zichtbaar te maken. Partijen blijven zo de baas over hun geschil en hun relatie wordt niet onnodig beschadigd. De uitkomst - kan op verzoek - door de rechter worden vastgelegd. 

Mediation is alleen zinvol als partijen daadwerkelijk tot een oplossing willen komen. Zij moeten bereid zijn om van hun standpunt af te stappen en andere oplossingen dan die zij wellicht aanvankelijk in gedachten hadden in overweging te nemen. Ook is het nodig dat de deelnemers bevoegd zijn om bindende afspraken te maken.

Op 28 november 2002 is mr J.W. Stok ingeschreven in het register van de Mediators Federatie Nederland ( het vroegere N.M.I.) en gerechtigd tot het voeren van de titel MFN-registermediator met accreditatie familiemediation.

Mediation wordt ook bij echtscheiding toegepast. Het wordt dan ook wel scheidingsbemiddeling genoemd. Onder 'Diensten' vindt u hierover meer informatie.

Mr. J.W. Stok is lid van de vFAS. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden heeft zich gespecialiseerd tot advocaat- scheidingsmediator. De scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen. Oók als de scheidende partners het (nog) niet met elkaar eens zijn hoe de regeling moet luiden.

Stok Advocatuur logo
Stok Advocatuur
social

  

Stok Advocatuur logo
Stok Advocatuur