Welkom bij Stok Advocatuur

Er zijn geen afbeeldingen gevonden.

Recentelijk Nieuws

24-04-2020 om 09:07:07 uur

 

*In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten.

*In zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of rechtszoekenden, zoals bijvoorbeeld zaken rond voorgeleidingen of hechtenis van verdachten, faillissementen, zaken rond verplichte zorg en/of zorgmachtigingen, vreemdelingenzaken, urgente familiezaken zoals uithuisplaatsingen of ondertoezichtstellingen, spoedeisende kortgedingen of voorlopige voorzieningen of zaken waarbij de wettelijke termijnen in gevaar komen zullen voorzieningen worden getroffen.

*Voor die uitzonderlijke zaken die wel doorgaan, geldt dat vanaf dinsdag 17 maart er geen publiek meer bij zittingen aanwezig mag zijn. Voor die zaken die wel door moeten gaan, wordt er heel terughoudend omgegaan met het aantal aanwezigen. Alleen procespartijen mogen nog met een beperkte delegatie aanwezig zijn in de zittingszaal. Media mag aanwezig zijn, maar in overleg met de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges. Voor zaken die op grote publieke belangstelling kunnen rekenen, wordt onderzocht of het livestreamen een optie is.

Update:

*Vanaf 11 mei zijn ook rechtszaken met procespartijen in de zittingszaal beperkt weer mogelijk, als de fysieke aanwezigheid van partijen noodzakelijk is. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit.

ga terug

Actueel

24/04/2020
Coronamaatregelen
Voorzorgsmaatregelen in verband met corona.
24/04/2020
Coronavirus en de rechtspraak
De Rechtspraak heeft besloten dat vanaf 11 mei zittingen met...
22/05/2019
Wetsvoorstel partneralimentatie
De Eerste Kamer heeft 21 mei ingestemd met het wetsvoorstel ...
29/01/2019
rechtsgebiedenregister
inschrijving in het rechtsgebiedenregister van de Nederland...